Minnen från högt i det blå

Ballongfärd 2011 Ballongfärd 2011

Vill gärna dela med mig av ett av de bästa äventyren jag gjort.

Jag har alltid drömt om att flyga luftballong, men min höjdrädlsa har hindrat mig. 2011 när jag skulle fylla 40 år så bara bestämde jag att nu är det dags. Jag önskade mig en ballongresa i present och det fick jag av mina goa vänner.

Någon vecka innan ballongflygningen så var jag till Kolmården. De har en linbana som åker över alla vilda djuren. Jag satte mig ensam i en korg och när jag tittade upp framför mig så tänkte jag:  Hur ska det här gå? Jag gjorde som jag alltid gjort i jobbiga situationer.  Jag pratade med mig själv och tog djupa andetag. Jag blundade, andades och puschade mig själv. Det var jätteläskigt, men jag ska ju åka luftballong och då måste jag ju bara klara det här, sa jag till mig själv. När jag var högst upp tänkte jag att det är nog högre med luftballong. Jag fortsatte att andas och kikade då och då. När korgen var vid djuren så var den lite längre ner och det kändes ok. Men jag var rätt svettig när jag åkt klart. Jag begav mig till delfinariet för att hinna se delfinshowen. När den var slut så tänkte jag att:  jag ska klara av ballongresan. Så jag tog mig tillbaka till linbanan och bestämde att nu måste jag titta hela tiden. Jag fortsatte att prata med mig själv, andades djupa andetag och det gick mycket lättare den här gången.  Jag kände att min stora dröm skulle gå i uppfylllse.

Någon vecka senare så var det dags. En helt otrolig känsla när jag stod i korgen tillsammans med ca 15 andra ballongflygare. När ballongen steg mot skyn så kändes det bara skönt och underbart. Inget magsug eller något, det var bara helt fantastiskt. Vi for över huvudstaden och även en bit utanför och över mitt hus. Det var häftigt.  En dag kommer jag att åka igen. Minst en gång till i livet vill jag uppleva denna härliga känsla av att sväva ovan jorden i en luftballong.  Här är ett litet urval av de bilder jag tog då.

Kommentera gärna: